Kad kasniš na vlastiti porod, ali smotuljak se ipak rodi na vrijeme!

Rodilište: Klinika za ženske bolesti i porode/Petrova, Zagreb

Trajanje porođaja: 2,5 sata

Ocjena rodilišta: 4

Ocjena odjel babinjača: 5

Bila je nedjelja kao i kada sam prvi puta rađala! U Petrovu smo suprug i ja stigli oko 9 ujutro, iako sam se s liječnikom dogovorila da dođem u 8. Morala sam doručkovati i spremiti se. Inače, svi koji me poznaju znaju da uvijek kasnim. Liječnik me odmah pregledao i ustanovio kako sam već 6 cm otvorena, ali od trudova ni t. Sestra  mi je dala klistir, koji me momentalno potjerao na wc. Nakon nekih 45 minuta koje sam provela na relaciji hodnik – WC,  dr. Zlopaša, koji je vodio moju trudnoću, pozvao je supruga i mene unutra i rekao da krećemo! Uh, i sad kad ovo pišem, malo me prolaze trnci. Babica me uvela u boks broj 5. Još smo se zezale kako me vodi u najotmjeniju hotelsku sobu s all inclusive ponudom, gdje ću na kraju putovanja dobiti najljepši poklon. Maleni smotuljak, koji će se zvati Tom.

Stigao je dr. Zlopaša, sve je lijepo objasnio suprugu i meni i krenuo na posao. Prvo mi je probio vodenjak, jer sam imala puuuuno plodne vode. I stvarno, jako dugo je izlazila. Dogovor s liječnikom je bio da idemo prirodnim putem. I tako je i bilo. Nakon puknuća vodenjaka, ubrzo sam se otvorila za još 2 cm! Wow, stvarno je brzo išlo.

Suprug me držao za ruku, pričao svašta nešto. Dogovor je bio da nijednom ne smije prestati pričati, jer sam se ja tako fokusirala na njega i manje mislila na trudove koji su bili sve intenzivniji.

Sestre su me obilazile da vide kako napredujemo. Onda je krenula poprilično jaka bol i počelo mi se povraćati. Dobila sam lijek protiv mučnina, ali to nije epiduralna, koju sam prvi put uzela i za razliku od nje, ovaj mi lijek ništa nije pomogao. Stigao je dr. Zlopaša i rekao da sam posve otvorena, ali malac nikako da se spusti u porođajni kanal. Pa su mi dali najmanju moguću dozu dripa. Ja sam osjećala tutnjanje sa svih strana, što u mom trbuhu, što od ctg uređaja.

Rekla sam suprugu da odmah zove liječnika, jer ne mogu više izdržati, beba ide van. I stvarno, malac je krenuo!

Kad je dolazio trud morala sam uzeti što više zraka, kao da hoću zaroniti i kad dr. kaže: “Stišći!!!!”, ja bih izdahnula i tiskala što jače na guzu. Tako je bilo par puta i stigao je Tom nakon dva i pol sata! Koja sreća! Samo sam malo popucala pa su me morali zašiti. Naravno, uz anesteziju, odnosno, neki sprej ili slično, od čega me nije ništa boljelo. Dr. Zlopaša i babice bili su divni. Baš onako kako treba biti. Doista sam imala idealan i vrlo brz porod.

Donijeli su moj mali smotuljak koji je ležao na meni i probao cicati. U tom trenutku, sve je stalo. Tom i ja smo se upoznali na najljepši mogući način.

Suprug i ja smo odmah primijetili kako je nalik na mene. Imamo iste usne. To su primijetile i sestre na Odjelu babinjača, pa su ga prozvale čubica. 🙂 Lijepo su brinule o nama, pomagale oko dojenja. Čubica dok ovo pišem ima šest mjeseci, lijepo napreduje i evo, upravo se probudio i traži cicku. Moram ići….

Sretno svim budućim mamama i tatama!!!!!

Ana, mama dvojice dječaka

Ako želite pročitati iskustva više od 600 mama i tata iz cijele zemlje, knjigu Mama zna najbolje (i tata) možete kupiti u svim boljim knjižarama i u internetskoj trgovini izdavača Planet Zoe po posebnoj cijeni!

Drugo izdanje nova naslovnica - smanjena

Pridružite nam se i na Facebook stranici Mama zna najbolje(i tata).

POSEBNA PRILIKA

DM-ovom paketu za trudnice uz brojne druge popuste možete pronaći i kupon s kojim ostvarujete 50% popusta za knjigu Mama zna najbolje (i tata) u internetskoj trgovini izdavača Planet Zoe. Iskoristite priliku i kupite knjigu Mama zna najbolje (i tata) u internetskoj knjižari Planet Zoe u pola cijene! Knjigu možete platiti pouzećem, uplatom na račun ili kreditnim karticama. Rok dostave 2 do 7 dana.

 

Želite s drugim mamama (i tatama) podijeliti svoju priču s porođaja? Pošaljite je na mail mamaznanajbolje@gmail.com. Priča uz opis mora sadržavati i sljedeće:

Rodilište:

Trajanje porođaja:

Ocjena rodilište 1/5:

Ocjena odjel babinjača1/5:

Vaše ime ili nadimak kojim želite da potpišemo priču.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s