Kako se u rodilištu Merkur rodio Patrik :-)

Rodilište: Merkur – Zajčeva, Zagreb

Trajanje porođaja: 7h i 45min

Ocjena rodilište 1/5: 5

Ocjena odjel babinjača1/5: 5

duda

Mali slatki osvrt na moj najslađi, najljepši trenutak u životu – prvi porod. Iako je trajao  7h i 45min na stolu popraćen uz jake bolove, suze, prvi susret sa neopisivom boli, razdavajanje od namilijih kroz te sve hodnike, boksove, vozanje u invalidskim kolicima, oduzimanje dragih odjevnih predmeta, oblačenje u neke velike bijele kute,susret sa svim tim medicinskim osobljem koje se stalno izmjenjivalo, moram naglasit da su bolovi krenuli dosta ranije kroz dan 23.02.2009. i zaista su bili popraćeni jakim križnim bolovima, do trenutka samog poroda 24.02.2009. u 00:45. Na samom porodu zbog povremene komplikacije koja je usljedila zbog prijevremenog poroda ( gdje sam tražila prirodnim putem porod, iako svjesna situacije) na kratki i bolni razgovor sa nadležnim dr. pristajem dobiti lijekove za ubrzani porod te da se dan okonča sa lijepim vijestima. Nakon iste su krenuli još intenzivniji trudovi sve kako bi osjetila čar majke prirode te na ovaj svijet rodila prekrasno stvorenje toga dana.  Suradanja sa medicinskim ljubaznim osobljem te mužem moram priznati, olakšala je nošenje sa sa svim stranim pojmovima koje bih čula i koje sam trebala primjenjivati.  Veliku podršku u tim bolnim trenucima mi je pružio tadašnji muž (danas bivši J ), držao me za ruku, pokušavao me utješiti te pojasniti da je sve u redu, zatim mi je uz suradnju sa medicinskim osobljem stavljao vlažne sterilne gaze na dio lica.

Nakon određenog vremena moj mali anđelak je ugledao svjetlo noći, tako kažem jer je rođen nešto iza ponoći.  Sve boli, sva muka je prestala kad sam ga dobila u naručje još onako cijeloga zmazanoga, pogled na oca djeteta te njegove suze radosnice i sve se brzo zaboravilo.

Nakon tog prekrasnog trenutka kojeg su nam dozvolili da izmijenimo kratko nježnosti prema malom biću, dijete uzimaju te odvode na daljnje pretrage. Mene zadražavaju na dvosatnom promatranju  također po redosljedu i popraćeno uz veliku ljubaznost med. sestre Katje. Nakon toga smještaju me u apartman sa posebnim uvjetima intezivne njege mene i moga malenoga sinčića.  Dijete sam mogla vidjeti kada sam god htjela na način da sam pozvonila na zvono te bi me prebacili uz njihovu brižnu pratnju do djetetove sobe. Nakon toga usljedilo bi dugo tješenje brižnih babica sa riječima: „bit će sve ok, ne brini se“! Kao i svih tih divnih osoba-majki koje sam susrela po hodnicima, koje sam upoznala. Poslije par dana zaista je usljedilo tako da je maleni donešen k meni u sobu na hranjenje, presvlačenje i uživanje u tom lijepom trenutku svake MAJKE.  Nakon određenih dana odležanih u bolnici bivamo pušteni k domu našem.

Zaista je jedan divan osjećaj biti MAJKA, bez obzira na bol koju smo prošle, bez obzira na strane medicinske pojmove, prebacivanja iz svih tih labirinta bolničkih soba, sala, boksova, uz divno osoblje i pažnju koje vjerujem da nije nitko od nas svjestan tog trenutka.

Ali vrijedno je svakog spomena. Porod mog malenog Patrika. 24.02.2009.

Katica Ravanćić

A ako želite pročitati što još novopečenim mamama (i tatama) savjetuje više od 600 roditelja iz cijele zemlje, knjigu Mama zna najbolje (i tata) možete kupiti u svim boljim knižarama i u internetskoj trgovini izdavača Planet Zoe po posebnoj cijeni!

Drugo izdanje nova naslovnica - smanjena

Pridružite nam se i na Facebook stranici Mama zna najbolje(i tata).

POSEBNA PRILIKA

U DM-ovom paketu za trudnice uz brojne druge popuste možete pronaći i kupon s kojim ostvarujete 50% popusta za knjigu Mama zna najbolje (i tata) u internetskoj trgovini izdavača Planet Zoe. Iskoristite priliku i kupite knjigu Mama zna najbolje (i tata) u internetskoj knjižari Planet Zoe u pola cijene! Knjigu možete platiti pouzećem, uplatom na račun ili kreditnim karticama. Rok dostave 2 do 7 dana.

Želite s drugim mamama (i tatama) podijeliti svoju priču s porođaja? Pošaljite je na mail mamaznanajbolje@gmail.com. Priča uz opis mora sadržavati i sljedeće:

Rodilište:

Trajanje porođaja:

Ocjena rodilište 1/5:

Ocjena odjel babinjača1/5:

Vaše ime ili nadimak kojim želite da potpišemo priču.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s