Deset stvari koje ću s drugim djetetom drugačije

Još, još, samo malo još i stiže druga bebica! Ova trudnoća mi je dosad (29. tjedana) proletjela. Sve je nekako drugačije. Donedavno sam radila, a osjećaji su mi u ovoj trudnoći potpuno drugačiji. Sve je smirenije, neopterećenije nego prvi puta. Naravno, situacija je sada drugačija jer je prva trudnoća bila rizična, stalno neke drame, ali uvjerena sam da to što je ova drugačija ima veze i s mirom koji nosim u srcu i glavi. S obzirom da je trudnoća drugačija, nadam se da će stvari izgledati drugačije i kad se druga bebica rodi, da neće biti tako zahtjevno.

Curica ljubi busu

Iako sam već naučila (tridesete… 😉 ) da se planovi u životu često mijenjaju u hodu, pokušat ću doprinijeti tome da mi ovoga puta ipak bude lakše. Zato evo stvari koje drugi put mislim raditi drugačije:

  1. Osim ako liječnici ne utvrde da je nužno, odbit ću drip, a ako ga ne budem mogla izbjeći, najozbiljnije razmišljam o epiduralnoj. Prvi porod sam se junačila i jedva rodila od iscrpljenosti nakon sati dripovskih trudova.
  2. Prihvatit ću svaku pomoć, posebno u vrijeme babinja. Čak ću je i sama tražiti! O da! Nema šanse da kao prvi puta preslagujem već složene bodije, jer ih je netko drugi složio drugačije od onoga kako sam ja zamislila. Da, stvarno sam ih ponovno slagala…
  3. Neću peglati niti prvih mjesec dana dječju robicu, a posebno je neću prati odvojeno od naše i komplicirati si život. Baš sam prije par dana na televiziji čula da je jedan od razloga što danas ima tako puno alergija, to što se čovjek rađa u sterilnim uvjetima. Naime, naše je tijelo programirano za rađanje, rast i razvoj u svijetu koji vrvi mikroorganizmima, pa mu prevelika, a posebno preduga sterilizacija može naštetiti. Tako sam, odlučila pomoći djetetovom zdravlju i ne peglati ništa osim bodija i tetra pelena, a kasnije ni to! Živio život bez alergija! I peglanja! 😀
  4. Izdajat ću! Već sam rezervirala rabljenu električnu izdajalicu, jer s običnima nisam baš uspjevala izdojiti, a ručno mi je zbog problema s rukama prenaporno. Iako mi je već nekoliko prijateljica reklo da se ne gnjavim s izdajanjem, meni je važno da imam zalihu mlijeka kako bih ponekad mogla malo zbrisati, popiti u miru kavu, prolistati novine i napuniti baterije. S obzirom da živim u Zagrebu, a pješak sam u prometu, to bez zalihe mlijeka nije izvedivo. Beba pajki
  5. Bebu neću uspavljivati dojenjem. Sve je to divno i krasno na početku, ali kad se i za šest, sedam ili devet mjeseci noću budiš deset puta, pitaš se samo – je li moglo drugačije?! Eh, pa to planiram isprobati. Javim je li uspjelo!
  6. Bebu nakon prvih šest tjedana neću smirivati dojenjem. Naime, uvjerena sam da je Ema imala grčeve jer sam joj gurala cicu u usta svaki put kad bi zacendrala. Ona nije mogla podrignuti, puno je bljuckala, jer je uvijek bila prekrcana mlijekom i mislim da joj je to jako, jako smetalo. Beba se može smiriti i maženjem, nošenjem, šuškanjem…
  7. Čitat ću bebi od samog početka, a vjerujem da će i mnoge druge stvari doživjeti ranije, jer će imati velik poticaj od starije seke.
  8. Više ćemo šetati, biti mobilniji i u potpunosti iskoristiti period kad je hrana uvijek tu i spremna za konzumaciju!Mama i beba
  9. Neću osjećati grižnju savjesti i misliti da oštećujem svoje dijete za cijeli život ako plače pet minuta dok operem zube i toalet. Djeca nisu baš tako osjetljiva.
  10. Vježbat ću čim budem mogla… hm, hm naravno i jesti manje slatkiša. 😀 Obećavam to sama sebi.

I javim kako je na kraju prošlo naravno. 🙂

Ako želite pročitati što novopečenim mamama (i tatama) savjetuju roditelji (njih više 600 iz cijele zemlje), knjigu Mama zna najbolje (i tata) možete kupiti u svim boljim knižarama a u internetskoj trgovini izdavača Planet Zoe po posebnoj cijeni. 

POSEBNA PRILIKA

Od 1.2. do 30.4.2013. za samo 20 active beauty bodova u DM-ovim trgovinama možete otisnuti kupon i ostvariti čak 50% popusta pri kupnji knjige Mama zna najbolje (i tata). Iskoristite priliku i kupite knjigu Mama zna najbolje (i tata) u internetskoj knjižari Planet Zoe u pola cijene! Knjigu možete platiti pouzećem, uplatom na račun ili kreditnim karticama. Rok dostave 2 do 7 dana.

Mama zna najbolje (i tata)

Pridružite nam se i na Facebook stranici Mama zna najbolje(i tata).

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s